prosze o odpowiedz
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski
-
- Nowy(a)
prosze o odpowiedz
wybieram sie na dni otwarte - czy warto ? musze na nie dojechac wiec najpierw pytam - nigdy nie bylam na takich dniach otwartych wuiec napiszcie czego sie mozna dowiedziec?
I czy zapisujac sie do szkoly trzeba spelniac okreslone warunki - np. stopien zaawansowania w roznych programach... tak sie sklada ze po przeczytaniu listy przedmiotow wyszlo ze niektorych wcale nie znam ;-(
i nie pisze tam ktore z nich sa obowiazkowe na studium grafiki a ktore obowiazkowe - napiszcie prosze i dziekuje
jestem troche zrozpaczona bo moge pojsc tylko na zaoczne i bede musiala dojezdzac 5h, nie wiem czy nie poczekac az za rok bedzie mozliwosc na dzienne - jest tam ktos z takich odleglych terenow czy tylko miejscowi ? poradzcie cos !
z gory Dziekuje i Pozdrawiam
I czy zapisujac sie do szkoly trzeba spelniac okreslone warunki - np. stopien zaawansowania w roznych programach... tak sie sklada ze po przeczytaniu listy przedmiotow wyszlo ze niektorych wcale nie znam ;-(
i nie pisze tam ktore z nich sa obowiazkowe na studium grafiki a ktore obowiazkowe - napiszcie prosze i dziekuje
jestem troche zrozpaczona bo moge pojsc tylko na zaoczne i bede musiala dojezdzac 5h, nie wiem czy nie poczekac az za rok bedzie mozliwosc na dzienne - jest tam ktos z takich odleglych terenow czy tylko miejscowi ? poradzcie cos !
z gory Dziekuje i Pozdrawiam
-
- Ekspert
Warszawska Szkoła Reklamy Dni Otwarte
Serdecznie zapraszamy na dni otwarte w Warszawskiej Szkole Reklamy. Zalet uczestnictwa w nich jest wiele: poznajesz wszystkie szczegóły związane z edukakacją WSR, możesz do woli "nękać nas" pytaniami, my zaś cierpliwie na każde odpowiedzi udzielamy, rzucisz okiem w jakich warunkach uczymy się i pracujemy. Wreszcie to nie tylko kontakt w wykładowcami ale także okazja - mimo wakacji - do spotkania kilkorga osób, które są Słuchaczami WSR.
Nie sądzę, aby warto było, jeśli WSR jest szkołą, która Cie interesuje, tracić rok. Tj. mam na myśli to, że jeśli teraz zaczęłabyś w trybie zaocznym w każdej chwili, za rok także, możesz przenieść się na studia dzienne.
Zaś co do poziomów zaawansowania: mamy bardzo obszerny program nauczania, w tym jesli chodzi np. o różne poziomy umiejętności języków obcych, programów komputerowych itp. To, że widzisz, że są przedmioty których nie znasz oznacza, że je ...poznasz.
Mówiąc najprościej: jesteśmy po to, żeby jak najwięcej Cię nauczyć, spełnic możliwie wiele z Twoich oczekiwań związanych z praktyką i teorią reklamy.
Nie sądzę, aby warto było, jeśli WSR jest szkołą, która Cie interesuje, tracić rok. Tj. mam na myśli to, że jeśli teraz zaczęłabyś w trybie zaocznym w każdej chwili, za rok także, możesz przenieść się na studia dzienne.
Zaś co do poziomów zaawansowania: mamy bardzo obszerny program nauczania, w tym jesli chodzi np. o różne poziomy umiejętności języków obcych, programów komputerowych itp. To, że widzisz, że są przedmioty których nie znasz oznacza, że je ...poznasz.
Mówiąc najprościej: jesteśmy po to, żeby jak najwięcej Cię nauczyć, spełnic możliwie wiele z Twoich oczekiwań związanych z praktyką i teorią reklamy.
-
- Nowy(a)
To może ja się wypowiem Byłem na dniach otwartych bodajże 4-go sierpnia z przyjaciółką... jak dla mnie rewelacja, 2 dni później zapisałem się. Sama szkoła troszke mnie zaskoczyła... nie wiem, chyba spodziewałem się wielkich murów i szyldów.
Mogliśmy swobodnie zwiedzać szkołę, ludzie są tam bardzo uprzejmi (albo tylko takie wrażenie sprawiali, nieźle im ), a Pan, z fotki w poprzednim poście tłumaczył wszystko, był bardzo cierpliwy choć chyba troszke zdezorientowany takimi tłumami
Przekonał mnie klimat tej szkoły. Mi podróż zajęła też ok 5 godzin, dużo przesiadek, potem autobusy, metra, pytanie o drogę itp... ale warto było. Myślę że dużo zyskam przez najbliższe 2 lata
Pozdrawiam
Mogliśmy swobodnie zwiedzać szkołę, ludzie są tam bardzo uprzejmi (albo tylko takie wrażenie sprawiali, nieźle im ), a Pan, z fotki w poprzednim poście tłumaczył wszystko, był bardzo cierpliwy choć chyba troszke zdezorientowany takimi tłumami
Przekonał mnie klimat tej szkoły. Mi podróż zajęła też ok 5 godzin, dużo przesiadek, potem autobusy, metra, pytanie o drogę itp... ale warto było. Myślę że dużo zyskam przez najbliższe 2 lata
Pozdrawiam
-
- Loża WSR
Tak tak - Pamietamy .. choc Przyjaciolka taka cos troche cicha bylaGrzywa pisze:Byłem na dniach otwartych bodajże 4-go sierpnia z przyjaciółką...
No wiesz akurat przyszliscie w trakcie swoistego upiekszania wiec byl to widok napewno zgola niecodzienny hyhyGrzywa pisze:Sama szkoła troszke mnie zaskoczyła...
Odrazu sprostuje co by zadnych pomowien nie bylo te wszystkie kolory w lynie zwane potocznie farbami nie mialy na to wplywu a z racji zapracowania nijak nam bylo cokolwiek udawacGrzywa pisze:Mogliśmy swobodnie zwiedzać szkołę, ludzie są tam bardzo uprzejmi (albo tylko takie wrażenie sprawiali, nieźle im )
Ciesze sie ze klimat przypad do gustu i pozdrawiam.
-
- Nowy(a)
dziekuje za obie odpowiedzi
Ja wybieram sie na 20 sierpnia jestem ciekawa jakie wyniose wrazenia -najgorsze ze brat chce isc ze mna a on nie uznaje nic tylko wyzsze uczelnie i twierdzi ze po co mi taka szkola i ze strace czas - wydaje mi sie ze jest w bledzie ale boje sie ze jak nie podolam to bedzie mial ze mnie niezly ubaw ;/ Jeszcze raz dziekuje
-
- Zawsze coś napisze
jesli wybierzesz sie do wsr-u po to aby tylko przebrnac na trojach, nie bedziesz brac przedmiotow nadobowiazkowych, a prace za ciebie beda robic znajomi albo bedziesz robic tylko aby zaliczyc a nie prubujac wymyslec nic kreatywnego to rzeczywiscie stracisz tam tylko czas. i lepiej wybrac sie na studia to przynajmniej pracodawcom bedziesz papierkiem swiecic.
jesli jednak reklama cie interesuje i bedziesz (nawet na poczatku bez powodzenia) prubowala dzialac w tym zakresie, bawic sie reklama, czytac ktores z lektur nadobowiazkowych (chyba wszystkie nie sa obowiazkowe ) to napewno bedziesz miec wieksze szanse na prace w reklamie niz ktos z papierkiem uniwersyteckim.
ja np. mam papierek inzyniera informatyki, a i tak poszedlem do wsr aby reklamy sie nauczyc bo to mnie interesowalo i zawsze pracowalem jako grafik (nie liczac chwili obecnej - ale to przejsciowe) i wlasnie ta szkola mi sie przydala
jesli jednak reklama cie interesuje i bedziesz (nawet na poczatku bez powodzenia) prubowala dzialac w tym zakresie, bawic sie reklama, czytac ktores z lektur nadobowiazkowych (chyba wszystkie nie sa obowiazkowe ) to napewno bedziesz miec wieksze szanse na prace w reklamie niz ktos z papierkiem uniwersyteckim.
ja np. mam papierek inzyniera informatyki, a i tak poszedlem do wsr aby reklamy sie nauczyc bo to mnie interesowalo i zawsze pracowalem jako grafik (nie liczac chwili obecnej - ale to przejsciowe) i wlasnie ta szkola mi sie przydala
-
- Ekspert
szkoła reklamy
Bardzo mi miło, że miałem okazję trochę pomóc Ci w podjęciu decyzji Także serdecznie pozdrawiamy. Zapraszamy Cię także do udziału w dyskusjach na naszym forum.Grzywa pisze:Mogliśmy swobodnie zwiedzać szkołę, ludzie są tam bardzo uprzejmi (albo tylko takie wrażenie sprawiali, nieźle im ), a Pan, z fotki w poprzednim poście tłumaczył wszystko, był bardzo cierpliwy...
-
- Początkujący(a)
-- offtopic --
dzis dzwonilem do wsr i mnie cos ciagle rozlacza ;/ bo mam podac jeszcze czy wybieram poczatek nauki wrzesien czy pazdziernik (chce pazdziernik)
ma ktos propozycje co zrobic?:] jeszcze jutro sprobuje zadzwonic o ile bede pamietac ale jak nie uda mi sie na dniu to wieczorem co? wyslac maila czy jak?;]
dzis dzwonilem do wsr i mnie cos ciagle rozlacza ;/ bo mam podac jeszcze czy wybieram poczatek nauki wrzesien czy pazdziernik (chce pazdziernik)
ma ktos propozycje co zrobic?:] jeszcze jutro sprobuje zadzwonic o ile bede pamietac ale jak nie uda mi sie na dniu to wieczorem co? wyslac maila czy jak?;]